privacyverklaring

Voor actueel nieuws zie faceboek 

 

 

Lisa Nooren neemt deel aan de jeugd Olympische spelen van 16 t/m 28 augustus in de Chinese stad Nanjing.

video    artikel KNHS    artikel NOCNSF

 

  80 jaar paardensport in en rondom Graetheide

Tijdens de jaarvergadering zijn 2 nieuwe bestuursleden gekozen, zijnde Jack Hermans en Bep Biesmans.  We bedanken Marij Veeders voor haar inzet. Er werden 5 jubilarissen gehuldigd, Pierre Diederen 50 jaar lid, Lou Smeets & Paul Zenden 40 jaar lid, Ger Delnoy & Carin Wetzels 25 jaar lid. (Lou was niet aanwezig)

Het jaar is ingeluid met de nieuwjaarsborrel op vrijdag 10 januari. Iedere aanwezige ontvangt een kalender met foto's uit de geschiedenis van onze vereniging.

 

 

Artikel zondagsnieuws 1 januari 2011

Surprise avond  17 december 2011

De leden van de ponyclub hebben dit jaar voor het eerst surprises gemaakt.
Het was natuurlijk spannend wie zou voor wie een kadootje hebben gemaakt, dit is goed geheim gebleven.
17 december zijn ze met z'n allen bij elkaar gekomen, eerst hebben ze gegourmet en daarna genoten van de gedichten
en mooie pakjes die iedereen gemaakt had. Als afsluiting hebben ze nog een paardenfilm gekeken.

Ambitieuze Lisa Nooren wil naar EK

08/12/2010

Lisa Nooren Ronja“Mijn doel voor volgend jaar is het EK pony’s. Ik ga heel geconcentreerd aan het werk om zo goed mogelijk te presteren in de Grote Prijzen”, liet springamazone Lisa Nooren deze week weten na het behalen van de derde plaats in de Grote Prijs in Hengelo. De ambitieuze dochter van trainer Henk Nooren wil later verder in de paarden.

“Ik koop veel dvd’s om mijn parcoursen te bekijken. Vooral om te kijken wat er niet goed gaat en wat ik nog kan verbeteren”, aldus de springamazone uit het Belgische Clermont sous Huy. Voor de internationale sport kan Lisa Nooren rekenen op de pony’s Ronja (v. Nordstar), Lea du Genier (v. Balkh D’Aigremont) en de Welsh Mc Fly III (v. Wester Aikema’s Nando). Met laatstgenoemde ruin maakt ze ook deel uit van het B-kader. “Mc Fly is het makkelijkste te rijden. Hij is het grootste, en heeft een wat grotere galop. Ronja is vrij klein. Thuis rijd ik ook al op paarden, maar ik start ze nog niet op wedstrijd."

 

Jeugdige sportkampioenen gehuldigd

Meer dan vierhonderd jeugdige sportkampioenen uit de gemeente Sittard-Geleen werden 21 december 2009 in de circustent beloond voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Plaatselijk, regionaal, Limburgs, Nederlands en zelfs Europees kampioen. Er werd geen onderscheid gemaakt tijdens de huldiging van sportkampioenen tussen de acht en achttien jaar uit Sittard-Geleen. Tussen de circusacts door overhandigden burgemeester Sjraar Cox, wethouder Ruud Guyt en wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom de winnaars een medaille als aandenken aan een succesvol sportjaar.

Bij deze kampioenen waren ook onze leden Lisanne Jessen & Floor Rouers aanwezig, Lisa Nooren was helaas verhinderd.

Hoofdterrein krijgt drainage

Het hoofdterrein in Limbricht is voorzien van drainage en een nieuwe toplaag. CH Limbricht vindt jaarlijks plaats in het Hemelvaartweekeinde, op de sportvelden rondom kasteel Limbricht. Een schitterende accommodatie met veel ambiance. De laatse jaren zijn er echter veel problemen geweest met de ondergrond van de hoofdpiste.
Dit heeft de organiserende vereniging Jagers te Paard Graetheide doen besluiten om de ondergrond van de hoofdpiste te verbeteren. Onder voorwaarde van de gemeente om het grasveld te behouden is gezocht naar een betaalbare oplossing. Na veel speurwerkwerk op internet en navraag bij diverse instanties is er uiteindelijk, samen met de van de Haar groep en Resins agro gekozen om het terrein te draineren en de toplaag te mengen met zand en fytofoam, waarna er een speciaal grassoort ingezaaid wordt. Zo kan het overtollige water afgevoerd worden en wordt te toplaag niet te hard. De fytofoam zorgt ervoor dat het gras voldoende voedingsbodem heeft om goed te wortelen, wat de stabiliteit bevorderd. De organiserende vereniging is ervan overtuigd dat dit een passende oplossing is, de praktijk zal dit in 2010 moeten uitwijzen.
Klik hier voor foto's van de werkzaamheden!

ReŁnie vereniging Jagers te Paard

De feestavond/reunie op 22 mei is een gezellige happening geworden. Ruim 160 leden, oudleden en vrijwilligers waren aanwezig. De jubilarissen Wim en Berth Goltstein (50jaar lid), Helene Gradussen-Schmeitz, Pauline Gradussen-Schmeitz en Carla Golstein-Bustin (25 jaar lid) werden gehuldigd.
Klik hier voor een collage met foto's

Verslag Concours Hippique 2009

Het CH Limbricht is succesvol verlopen, mooie weersomstandigheden, goede sport en geen ongelukken. Kijk onder button 'Concours Hippique' in het menu.

Nieuwjaarsborrel 2009

De nieuwjaarsborrel stond in het teken van het 75 jarig jubileum van onze vereniging.
Het was er gezellig druk en de lezing van Frank Kemperman werd als boeiend ervaren.
De jeugdleden zijn om 22.00 uur gaan bowlen terwijl de overigen gezellig stonden na te borrelen samen met de genodigden. Het was een geslaagde avond en een prima start van het jubileumjaar.


In memoriam: Wiel Zenden

Gisteravond, 15 januari, is onze oud-voorzitter en ere-lid Dhr. Wiel Zenden na een langdurig ziektebed overleden. Hij werd 76 jaar. Voor de nieuwe leden die hem niet kennen, hij was de vader van Paul en opa van Kyra.
Maar de meeste van jullie kennen hem als een echt paardenmens en een geweldige verenigingsman!

Wij wensen zijn vrouw Maria, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

U kunt hier klikken om de rouwbrief te bekijken.

24 augustus 2008: Clubkampioenschappen

De jaarlijkse clubkampioenschappen zullen op zondag 14 september worden verreden in Limbricht.

Concours Hippique 2008

Paarden: donderdag 1 mei.
Pony's: zaterdag 3 mei.

04-01-2008: Nieuwjaarsbijeenkomst

Op 4 januari werd de nieuwjaarsbijeenkomst gehouden op de oude bekende Locatie, de Beugelbaan in Neeroeteren. Het was een zeer gezellige avond.

01-12-2007: Bezoek aan domein van Henk Nooren

Op 1 december hebben we, met 58 personen, een bezoek gebracht aan het domein van Henk Nooren te Clermont sous Huy. We zijn zeer gastvrij ontvangen en het is een hele gezellige indrukwekkende middag geweest. Lisa Nooren is gehuldigd als Limburgs Kampioen.
05-10-2007: Bruiloft

Op 5 oktober trouwen Erik Nafzger en Kathelijn van Vlijmen. Maar liefst 13 ruiters / amazones waren met hun paard aanwezig om de koets van het bruidspaar te begeleiden van de kerk van Einighausen tot aan Kasteel Limbricht.

Webdesign - Sander Damen